tiistai 19. helmikuuta 2013

Hieman erilainen leivitys?




Leivitys on aiemmin ollut minulle suhteellisen vieras käsite. Se on aina kuulostanut jotenkin erityisen hienolta, haastavalta tai turhalta touhulta. Jotakin mitä vain kokit tekevät ainoastaan televisiossa. Ensimmäisen leivitetyn pihvin maistoin kultani tekemänä. Sinä hetkenä tajusin, ettei pihviä voi enää syödä ilman leivitystä. En ole nimittäin mikään pihvi-ihminen. Ainoa pihvimuoto joka on minulle aiemmin kelvannut, on ollut pallogrillissä grillattu pihvi, joka syödään sellaisenaan ilman mitään lisukkeita. Luolamiestapaan.
 
Maissihiutaleilla leivitetyt pihvit
Nyt kun olen päässyt sisälle leivityksen ihmeellisen maailmaan, ei meillä tähän hetkeen mennessä ole syöty yhtäkään pihviä ilman leivitystä. Kultani yleensä tekee leivityksen korppujauhoilla, mutta viime viikolla pihvejä tehdessä korppujauhot olivatkin loppuneet. Epätoivon hetkellä päätimme kokeilla tehdä leivityksen kaapin perälle unohtuneilla maissihiutaleilla. Murskasimme niitä vain hieman pienemmäksi yleiskoneella. Yllättäen kyllä niistä tuli mielestäni jopa parempia kuin perinteisesti korppujauhoilla tehden! Pihvit olivat uskomattoman rapeita, kauniin kullan ruskeita ja meheviä sisältä. Tästedes minun puolesta meillä tehdään leivitykset ainoastaan maissihiutaleilla! Kokeilemisen arvoinen vaihtoehto siis. Kultani kanssa haaveilimme jo valtavasta hampurilaisesta, jossa olisi tällainen pihvi sisällä. Ehkäpä kokeilemme sellaista joku päivä ja ehkäpä siitä tulisi julkaisemisen arvoinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti