|
Appelsiinilotta |
Pääsiäisen kunniaksi täytyi totta kai
leipoa jotakin pääsiäisteemaan sopivaa. Päädyin aika perinteiseen vaihtoehtoon,
nimittäin appelsiinilottaan. Olen nyt joitakin vuosia peräkkäin leiponut aina
appelsiinilottaa, sillä se vain on niin hyvää ja niin pääsiäisen värinenkin. Koskaan
muulloin en sitä leivo, koska jostain syystä se kuuluu mielestäni ainoastaan
pääsiäiseen. Pitäisi kyllä ruveta useammin leipomaan tätä, sillä kuten sanoin,
se on vain niin hyvää. Ja koska se on aika kevyt leivonnainen, tuntuu että sen
syömistä ei osaa ollenkaan lopettaa. Ohjeellani tulee myös aina sopivan
kokoinen kakku, joten ei montaa ihmistä tarvita sen tuhoamiseksi. Tuhoaisin sen
vaikka yksinäni.
Täytteen sekaan laitoin lisäksi
persikanpaloja, vaikka useimmiten täyte on pelkästään rahkaa ja kermaa.
Mielestäni persikanpalat tuovat siihen enemmän makua ja ovat kauniin näköisiä
kun lottaa leikkaa. Seuraavalle kerralle haaveilin kokeilevani jotain muuta
hedelmää. Olisivatkohan appelsiinien tilalla kiivit aika mukavan eksoottinen
vaihtoehto?
|
Appelsiinilotta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti