sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Nirsosta tavalliseksi tallaajaksi



Olen itse ollut lähes koko lapsuuden ja teini-iän äärimmäisen nirso ruoan suhteen. Oikeastaan ainoat ruoat, mihin suostuin katsomaankaan päinkään, liittyivät aina jollain tavoin pastaan. Spagetti, makaronilaatikko, makaronipata ja lasagne vuorottelivat säännöllisesti. Hernekeitto oli kummallinen poikkeus sääntöön, mitä äitini teki aina alusta alkaen. Järkytyin kun kuulin, että jotkut ihmiset oikeasti syövät sitä purkista. Tästä syystä itsekin teen hernekeittoni aina itse. Joskus kuulemma söin jopa jauhelihakeittoa, mitä suuresti ihmettelen, sillä inhosin perunaa. Ainoastaan perunamuusi oli hyväksyttävää. 

Joskus kun nirsouteni paisui niin, ettei mikään kelvannut, söin paljon valmisruokia kuten mikropitsaa, mikrohampurilaista ja mikrohotdogia. Kun muutin omilleni ja rahat olivat niukalla, elin pitkiä aikoja syömällä paljasta nuudelia. Jossain vaiheessa kuitenkin tulin järkiini ja päätin alkaa kokeilemaan uusia makuja ja se päätös on saanut minut ihastumaan moniin uusiin makuihin. Aiemmin minulla oli pitkä lista kelvottomista ruoka-aineista. Arvioisin että lähemmäs 20. Tällä hetkellä ainoat maut, jotka vielä vaativat totuttelua ovat sienet, oliivi ja kala. Voisi siis sanoa että olen tullut jo aika pitkälle?

Vielä on matkaa jäljellä, mutta onneksi sitä matkaa on helpottamassa avomieheni, jonka kautta olen oppinut tykästymään uusiin makuihin. Hänen ansiostaan olen saanut paljon rohkeutta kokeilla uutta ja luottamaan enemmän itseeni. Erityisesti tämä on korostunut leipomisessa. Kokkauksessa häviän hänelle niin ruhtinaallisesti, että sen jättäisin mieluummin yksinomaan hänelle. Mutta onneksi yhdessä on mukava tehdä, kun saa tukea ja turvaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti