Pitkän tauon jälkeen tuli vihdoin
leivottua jotakin. Nimittäin aivan ihania cookieseja. Tällä kertaa leivokset
menivät työkavereiden iloksi harjoitteluni päätteeksi.
Cookies |
Suklaana käytin tosiaan ihan tavallista maitosuklaata
leivontasuklaan sijaan ja lisänä valkosuklaata, joka sopii uskomattoman hyvin
cookieseihin. Leivontasuklaa saa cookiesit maistumaan vähän kaupasta
ostetuilta. Erilaisia suklaita kannattaa kokeilla. Itse kokeilin kerran suklaakrokanttia
ja oli muuten aika hyvä myös. Valkosuklaa minulla on yleensä aina lisänä. Mutta
tässä nyt aivan ensimmäistä kertaa blogissani julkaisen leipomukseni ohjeen,
joka on sovellettu Nestle Toll House Cookies –ohjeesta. Cookieseja tulee noin 20 kappaletta. Olkaapa hyvät:
Suklaa-karpalo Cookies
2,5 – 3 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1,5 dl maitosuklaata
1,5 dl valkosuklaata
1 dl kuivattuja
karpaloita
1) Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2) Pilko suklaat n. 1cmX1cm
kokoisiksi paloiksi. Määrän kanssa saa olla runsaskätinen; mitä enemmän, sitä
parempaa.
3) Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja
suola keskenään omassa astiassaan. Jauhojen määrää muuntelemalla tulee hieman
erilaisia cookiesja. Itse tykkään joskus vähän ohuemmista, rapeammista ja
tahmeista, jolloin laitan vähän vähemmän jauhoja. Joskus sitten paksummista ja
pehmeämmistä, jolloin laitan jauhoja vähän enemmän.
4) Vaahdota toisessa astiassa
pehmennetty voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri (eivät varsinaisesti
vaahtoudu, mutta pehmeän kermamaiseksi tulisi tulla).
5) Sekoita muna hyvin voi-sokeri -seokseen.
6) Lisää vehnäjauheseos
voi-sokeri-muna -seokseen vähän kerrallaan.
7) Lisää suklaat ja kuivatut karpalot
ja sekoita kevyesti.
8) Tee reilun puolen tai kokonaisen
ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille. Muista jättää aika paljon
tilaa nokareiden välille, sillä leviävät uunissa aikalailla.
9) Paista cookieseja n. 8-15
minuuttia uunin keski- tai yläosassa riippuen uunista. Kannattaa seurata
tiiviisti cookiesien paistumista. Heti kun alkaa vähänkin tulla väriä, alkavat
ne olla jo valmiita. Omaan silmään saattavat näyttää jopa hieman raaoilta
keskeltä, mutta sen ansiosta cookiesit jäävät ihanan pehmeiksi ja tahmeiksi.
Vältä siis ylipaistamista.
10) Anna jäähtyä rauhassa
huoneenlämmössä. Ovat nimittäin parhaita jäähtyneinä. Älä kuitenkaan yritä
jouduttaa jäähtymistä laittamalla viileään kuten itse kerran fiksuna tyttönä
tein. Pinta menee ruman näköiseksi ja cookieseista tulee kovempia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti