sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäisherkkuja

Appelsiinilotta
Pääsiäisen kunniaksi täytyi totta kai leipoa jotakin pääsiäisteemaan sopivaa. Päädyin aika perinteiseen vaihtoehtoon, nimittäin appelsiinilottaan. Olen nyt joitakin vuosia peräkkäin leiponut aina appelsiinilottaa, sillä se vain on niin hyvää ja niin pääsiäisen värinenkin. Koskaan muulloin en sitä leivo, koska jostain syystä se kuuluu mielestäni ainoastaan pääsiäiseen. Pitäisi kyllä ruveta useammin leipomaan tätä, sillä kuten sanoin, se on vain niin hyvää. Ja koska se on aika kevyt leivonnainen, tuntuu että sen syömistä ei osaa ollenkaan lopettaa. Ohjeellani tulee myös aina sopivan kokoinen kakku, joten ei montaa ihmistä tarvita sen tuhoamiseksi. Tuhoaisin sen vaikka yksinäni. 

Täytteen sekaan laitoin lisäksi persikanpaloja, vaikka useimmiten täyte on pelkästään rahkaa ja kermaa. Mielestäni persikanpalat tuovat siihen enemmän makua ja ovat kauniin näköisiä kun lottaa leikkaa. Seuraavalle kerralle haaveilin kokeilevani jotain muuta hedelmää. Olisivatkohan appelsiinien tilalla kiivit aika mukavan eksoottinen vaihtoehto?


Appelsiinilotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti